2010. szeptember 10., péntek

Pimaszok avagy kamaszba nem üt a mennykő

Ez a bejegyzésem egyik kedvenc sorozatomról írnám, aminek nem rég fogtam neki és talán ennek folytán fogtam neki írni ide a blog-ra. Az előző bejegyzésem ihletője ez a sorozat volt. Úgy éreztem írnom kell róla, ajánlani másoknak is. A viasat3on láttam szombat délelőtt. Az angol címe: "8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter". Még láttam a film ajánlójait, de azok nem keltették fel igazán a figyelmem.  Meglehet, hogy azért kedveltem meg, mert annyira emlékeztet rám is, a családomra. Annyi a különbség, hogy ott két lánytestvér és egy fiú testvér van, nálunk meg csak két lánytestvér. A család Detroit külvárosában él, Michigan államban. Paul Hennessy(John Ritter) sportújságíró, amikor a felesége Cate(Katey Segal) visszatér a nővéri állásához, Paulnak a nyakába szakad a gyerekek nevelése, a két tinédzser lányának, Bridget(Kaley Cuoco) és Kerry(Amy Davidson) és a fiúnak Rory(Martin Spanjers) nevelése. Nem marad már ideje bejárni a munkahelyére, így otthon vállal munkát, és cikkeket ír amiben tanácsokat oszt a hozzá hasonló tinédzser gyerekeket nevelő szülőknek. A későbbiekben becsöppen a film cselekményébe C.J. is, Cate unokaöccse és Jim, Cate édesapja. A sorozat cselekménye valószerű, poénok sora szórakoztatja a film nézőjét. 
Nem maradt más hátra, mint mindenkinek ajánljam a sorozat megnézését. Na és, hogy ne fokozzam a feszültséget, úgy döntöttem, hogy leírom ide a tulajdonképpeni 8 szabályt. Angol nyelven van. Nem fordítom le mert úgy már nem az igazi. Jó szórakozást a film nézéséhez!
1. Use your hands on my daughter and you'll lose them after.
   2. You make her cry, I make you cry.
   3. Safe sex is a myth. Anything you try will be hazardous to your health.
   4. Bring her home late, there's no next date.
   5. If you pull into my driveway and honk, you better be dropping off a package because you're sure not picking anything up.
   6. No complaining while you're waiting for her. If you're bored, change my oil.
   7. If your pants hang off your hips, I'll gladly secure them with my staple gun.
   8. Dates must be in crowded public places. You want romance? Read a book.


"Folyton cikizzük a mozit, mondván: ilyesmi se történhet a való életben, ám ha mégis bekövetkezik, akkor vállat rántunk: na, ez is csak a filmekben lehetséges!"
Vavyan Fable

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése