2010. szeptember 4., szombat

A barátság olyan, mint a hegedű, húrjait nem szabad könnyekig feszítenünk!

Tartsd meg a régi barátaidat és szerezz újakat is. Mert a régi barátok aranyat érnek, az újak meg ezüstöt. Mindenki számára a barátai a legdrágább kincsek. Ahogyan számomra is. Tudom, hogy voltak olyan pillanatok amikor legszívesebben sírtam volna. De nem tettem, mert a barátaim nem engedték meg. Mi mást kívánhat az embert, mint ilyen jó barátokat? 
Amióta tudom magam, volt pár "futó" barátság ami többé kevésbé valami folytán véget ért. Bizalom az ami életben tarthatja. Az egymásba vetett bizalom ami nyitottá teheti. Nincs titok. Amúgy is amit már két személy tud, az már nem titok. Mi van hogyha az egyik fél követeli az őszinteséget a másiktól, közbe megfeledkezik arról, hogy ugyanúgy neki is őszintének kéne lennie. Az ok, ha tőlem valaki azt kéri, hogy őszinte legyek. Ezzel automatikusan elvárom, hogy fordítva is ez legyen. Legyen bármilyen kicsi is az a dolog amiről hallgat. Fájdalmasabb az, amikor elárulja magát és úgy derül fény az igazságra. Én nem kérem senkitől azt, hogy lehozza a csillagokat az égről, mert az lehetetlen. De az, hogy őszinte legyen, az nem a világ vége. Ha nincs őszinteség, akkor mi értelme mindennek? 
Eltudom mondani, hogy semmiért vagy senkiért nem árultam el a barátaimat. Még akkor sem ha más ezt tette velem. Nem áll szándékomban lealacsonyodni azok a szintjére. Ha ő megtette, hát ez van. Annyi az esze. Viszont tudni kell, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. Ezalatt az érteném, hogy akiben nagyot csalódok, annak mennie kell ... volt már eset rá, hogy véget ért egy barátság emiatt. Fájdalmas, de szükséges. Hisz az  összetört emléket nem lehetett újraépíteni. Az összetört barátság olyan mint az eltörött tükör. Amikor az ember megpróbálja összetenni az üveg darabkákat, könnyen megvághatja azokkal magát. Valami megy, s valami jön. A veszteséget pótolta egy új, tartósabb barátság. Még az a veszély sem állott fenn, hogy a távolság miatt elhidegülés lesz. Ritka kincsre leltem, ami nem csak ritka, hanem ugyanakkor felbecsülhetetlen értékkel bír. Október, egy új élet kezdetét jelenti. Szükséges lesz, hogy résen legyek, mert rengeteg kétszínű ember fog megfordulni az életemben. Kérdés, hogy megfogom-e tudni különböztetni őket ... de mindez nem jelenti azt, hogy nem találhatok olyan emberekre is, akit ha kell az éjek közepén feltudok zavarni, hogy segítségemre siessen...mert még léteznek igaz barátok. Mert én hiszek bennük
 "A csatatéren nehezen ismeri meg az ember, ki a barátja."
Mihail Solohov 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése